Kebab från Marrakech

Till 4 portioner behövs:

500g nötfärs
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
½ dl hackad koriander - detta uteslöt jag då jag inte gillar koriander
2 msk olivolja
salt och peppar
1½ tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
grillspett

Börja med att lägga spetten i vatten.
Finhacka lök, vitlök och örter. Blanda med färsen, olja och kryddorna.

image180Forma till "rullar" och trä på spett.

image181

Detta serverades tillsammans med ett grönsaksfat, (majs, fetaost, gurka, sallad tomat, paprika) bakad potatis och
tzatziki.

image182


Kommentarer
sofia

Mmm, vad fräscht det ser ut!

2007-11-28 @ 20:02:31
URL: http://dagensmat.blogg.se
lina

Vilken lyx mat! Ser ju underbart gott ut!

2007-11-29 @ 11:08:19
URL: http://linalikesmat.blogspot.com
Maja

Sofia: Gott var det iaf!

Lina: Mmm, det var gott:)

2007-11-29 @ 15:26:27
URL: http://matgladje.blogg.se
E-S

Det såg så gott ut att jag måste laga det där till middag ikväll!

Gillar inte heller koriander. Fick en överdos av det i Beijing en gång och sedan dess kan jag inte äta det. Skönt att höra att det finns fler som inte gillar det! När man är i Asien så kan man lätt få intrycket av att man är ensam om det... :(

2007-12-01 @ 11:43:25
URL: http://the-mungbeans.blogspot.com/
Maja

E-S: Så kul att det inspirerade dig! Du är verkligen inte ensam om att inte tycka om koriander, vi är iaf två:)

2007-12-03 @ 18:34:32
URL: http://matgladje.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0