Frasig fin baugette

Detta behövs till ca 10 st:

25g jäst
6 dl vatten (fingervarmt)
1 msk honung
2 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl

Ugn: 225 grader

Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet och blanda i honung, salt och mjöl (spara lite till utbakningen) Arbeta i cirka 5 minuter. Den ska släppa från kanterna men vara lite fuktig. Låt sedan jäsa i 1 timme.
Dela degen i 10 delar och forma till avlånga baugetter. Lägg under bakhandduk och jäs i 40 min.
Grädda sedan i nedre delen i 15 minuter.



Passar även bra till att fylla med tonfiskröra, krispig sallad och tomater.


Kommentarer
Mia

Lite kul att vi är så många matbloggare och med samma stil på bloggen ;) jag blir så härligt inspirerad av att läsa, måste prova dina baugetter!

2007-11-07 @ 18:42:19
lina

Smarrigt med hembakt!

2007-11-07 @ 19:17:36
URL: http://linalikesmat.blogspot.com
Maja

Mia: Så kul, gör gärna det=)

Lina: Ja ibland är det en lyx, man hinner inte alltid med allting.

2007-11-08 @ 12:20:43
URL: http://matgladje.blogg.se
Carro

Oj så gott med hembakat !

2007-11-09 @ 22:49:48
URL: http://acmd.blogg.se
Maja

Carro: Ja att baka är en skön avkoppling och gott blir det med!

2007-11-10 @ 12:35:49
URL: http://matgladje.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0