Frasig fin baugette
Detta behövs till ca 10 st:
25g jäst
6 dl vatten (fingervarmt)
1 msk honung
2 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl
Ugn: 225 grader
Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet och blanda i honung, salt och mjöl (spara lite till utbakningen) Arbeta i cirka 5 minuter. Den ska släppa från kanterna men vara lite fuktig. Låt sedan jäsa i 1 timme.
Dela degen i 10 delar och forma till avlånga baugetter. Lägg under bakhandduk och jäs i 40 min.
Grädda sedan i nedre delen i 15 minuter.
Passar även bra till att fylla med tonfiskröra, krispig sallad och tomater.
25g jäst
6 dl vatten (fingervarmt)
1 msk honung
2 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl
Ugn: 225 grader
Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet och blanda i honung, salt och mjöl (spara lite till utbakningen) Arbeta i cirka 5 minuter. Den ska släppa från kanterna men vara lite fuktig. Låt sedan jäsa i 1 timme.
Dela degen i 10 delar och forma till avlånga baugetter. Lägg under bakhandduk och jäs i 40 min.
Grädda sedan i nedre delen i 15 minuter.
Passar även bra till att fylla med tonfiskröra, krispig sallad och tomater.
Kommentarer
Mia
Lite kul att vi är så många matbloggare och med samma stil på bloggen ;) jag blir så härligt inspirerad av att läsa, måste prova dina baugetter!
lina
Smarrigt med hembakt!
Maja
Mia: Så kul, gör gärna det=)
Lina: Ja ibland är det en lyx, man hinner inte alltid med allting.
Carro
Oj så gott med hembakat !
Maja
Carro: Ja att baka är en skön avkoppling och gott blir det med!
Trackback