Äppelkaka
150g mjukt smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
½ dl äppeljuice
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl äppelmos
1 msk socker
2 tsk kanel
Ovanpå:
1 äpple
2 msk flagnad mandel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en rund form (24cm i diam.) med avtagbar kant.
- Rör smör och socker pösigt. Rör i äggen ett i taget.
- Rör i äppeljuice och vetemjöl blandat med bakpulver. Häll hälften av smeten i formen.
- Klicka ut ett lager av äppelmos men inte ända ut i kanterna. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Strö över moset. Blanda kanel och socker och strö över. Häll på resten av smeten
- Kärna ur och skiva äpplet och lägg på toppen och strö över flagnad mandel
- Grädda i kakan i ca en timme.
Det ser jätttegott ut! Jag älskar äppelkaka, godaste som finns (och kladdkaka) :)
laxen var inet smaksatt med något speciellt, bara lite pressad citron.
Åh,fyllning av äppelmos lät gott! Kanske får testa den här till helgen. Blir ju så sugen på alla godsaker när man kikar runt på olika bloggar, att man ju vill äta det varje dag. Men jag försöker hålla mig till helgen!
Åh, jag fullkomligt älskar pajer. Efterrätter är ju bland det bästa som finns. Åt äppelpaj igår, fast den var nog inte lika smarrig som din.
Jag vill också ha...men nu har jag precis ingått med ett löfte att aldrig köpa/laga godsaker själv, men jag får äta om andra bjuder. Kanske ska maila receptet till en kompis som jag ska till imorgon :)
Sofia: Ja kladdkaka är en favorit!
Lina: Ja men får nog hålla sig till helgerna:)
Moa: Jo det tror jag säkert att den var!:)
MD: Haha, bra idé!:)