Fläskfilé i chillisås

Ingredienser
Portioner: 4-6

2 hela fläskfiléer (à 300-400 g)
2 ägg
75 g  paremesanost  (ca 3 dl)
1 1/2 dl ströbröd
smör eller olja till stekning
1/2 kg tomater
2 1/2 dl grädde
1 dl chilisås
2 msk senap (hälften dijon, hälften stark söt)
salt och vitpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°C. Putsa filéerna och skär dem i cm-tjocka skivor. Salta och peppra köttet.
2. Vispa upp äggen. Blanda parmesanost och ströbröd på ett djupt fat (spara lite parmesan att toppa med).
3. Doppa filébitarna i äggvispet och vänd sedan i ströbrödsblandningen.
4. Bryn köttbitarna allteftersom i smör eller olja i en stekpanna. Skiva tomaterna.
5. Varva kött och tomatskivor i en smord ugnssäker form.

206351-5

6. Blanda grädde med chilisås och senap. Häll blandningen i stekpannan och låt koka tills den blivit något tjockare. Häll såsen i formen. Strö över lite riven parmesanost och gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter.


206351-6

Vi serverade tillsammans med färsk pasta. Det blev så himla gott. Köttet var saftigt och mört och hade en väldigt god smak av ostparneringen.
 



Kommentarer
Sanna

Det ser riktigt gott ut =) Väntar med späning på fler recept så man kan få lite inspiration!

2007-03-18 @ 21:29:48
URL: http://similou.webbogg.se
Sanna

Det ser såååå gott ut, jag måste verkligen testa det någongång. Gillar era recept =)

2007-03-23 @ 23:10:34
URL: http://similou.webbogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0