Chokladälskarens cheesecake

Detta recept  blir till cirka 10 bitar.

Ingredienser:

12 digestivekex
75g smör

Fyllning:
400g Philiadelphia ost
2 dl creme fraiche
5 äggulor
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk pressad apelsinsaft
1 påse daimkulor á 100g

Garnering:
riven choklad och florsocker.

Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen och smält smöret och blanda samman. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Vispa samman osten, creme fraichen och äggulorna. Tillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och apelsinsaft. Häll smeten över kexlagret och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut formen och fördela daimkulorna i smeten. Peta ner dem med en gaffel. Grädda sedan i ytterligare 30 minuter. Låt svalna och garnerna med riven choklad och florsocker. Förvara sedan kakan kall tills servering.

206351-9


Vår kaka hade inte riktigt hunnit bli kall innan vi serverade den men det smakade bra ändå trots att konsistensen kanske var lite väl krämig.
Namnet chokladälskarens cheesecake låter lite fånigt, för kakan smakar inte så himla mycket choklad egentligen. Men god, det var den!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0