Äppeltoscakaka

150 g smör (mjukt)
2 dl strösocker
2 ägg
rivet skal av ½ citron
½ dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 äppeln, skalade och skurna i bitar

Toscasmet:
50g smör
75g mandelspån
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Smörj och bröa en form med löstagbarkant. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Smaksätt med citronen. Tillsätt vatten. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten. Häll i formen.Stick ner äppelbitarna och grädda i nedre delen av ugnen i 30 min.

Toscasmet: Smält smöret i en kastrull och rör ner mandelspån, socker, mjöl och mjölk. Värm försiktigt under omrörning tills smeten tjocknar. Bred på kakan och grädda högre upp i 10 minuter.

206351-62


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0