Varma räkknyten
4 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
2 ägg
1 msk smält smör
salt
Fyllning:
500 g räkor
200g svamp (vi hade egenplockade trattkantareller)
1 msk smör
2 dl creme fraiche
250 g kesella
salt, vitpeppar
finrivet skal av 1 lime
dill
1 ½ dl riven ost
Vispa ihop pannkakssmeten och låt vila i 15 minuter. Grädda pannkakorna i valfri storlek.
Rör ihop ingredienserna til fyllningen.
Lägg fyllningen på pannkakorna och vik ihop till paket. Lägg på en plåt och strö över ost och gratinera i 10 min i 250 grader.
Mums vad gott! Egenplockade trattkantereller lät ju undrbart. Gott med lime i fyllningen också:) Angående kolorna - de är inte hårda, utan mer fudgeliknande konsistens. Smälter nästan i munnen. Man bör förvara i kyl och bara ta fram just innan man ska smaska!
mm, vad mumsigt! räkor, svamp, pannkakor...otippad, men härlig blanding :)
Åhh, mums! Vad Gott!
-----------------------
Du undrade över recept till pepparkaksbiscotti, här kommer receptet:
ca 50 st
Ingredienser:
150g sötmandel
75g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 tsk pepparkakskryddor
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
* Sätt ugnen på 200 grader
*Hacka mandeln grovt. Rör smör, socker och pepparkakskryddor poröst med elvisp. Vispa ner äggen.
*Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner i smeten. Vispa sakta tills allt är blandat, inte längre.
*Ta upp degen på mjölad bänk, rulla den till två längder, lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120 grader.
*Låt skorporna svalna lite. Skär dem i långa sneda bitar. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen ca 30 minuter eller tills de är torra.
Lina: Tack för svaret, då vet jag:)
Sofia: Ja det var lite otippat kanske men gott:)
Mjölksyra: Tusen tack!