Varma räkknyten

Pannkakssmet:
4 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
2 ägg
1 msk smält smör
salt

Fyllning:

500 g räkor
200g svamp (vi hade egenplockade trattkantareller)
1 msk smör
2 dl creme fraiche
250 g kesella
salt, vitpeppar
finrivet skal av 1 lime
dill

1 ½ dl riven ost

Vispa ihop pannkakssmeten och låt vila i 15 minuter. Grädda pannkakorna i valfri storlek.
Rör ihop ingredienserna til fyllningen.

image204

Lägg fyllningen på pannkakorna och vik ihop till paket. Lägg på en plåt och strö över ost och gratinera i 10 min i 250 grader.


Kommentarer
lina

Mums vad gott! Egenplockade trattkantereller lät ju undrbart. Gott med lime i fyllningen också:) Angående kolorna - de är inte hårda, utan mer fudgeliknande konsistens. Smälter nästan i munnen. Man bör förvara i kyl och bara ta fram just innan man ska smaska!

2007-12-14 @ 12:22:41
URL: http://linalikesmat.blogspot.com
sofia

mm, vad mumsigt! räkor, svamp, pannkakor...otippad, men härlig blanding :)

2007-12-14 @ 15:44:06
URL: http://dagensmat.blogg.se
Mjölksyra

Åhh, mums! Vad Gott!

-----------------------
Du undrade över recept till pepparkaksbiscotti, här kommer receptet:

ca 50 st

Ingredienser:
150g sötmandel
75g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 tsk pepparkakskryddor
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
* Sätt ugnen på 200 grader

*Hacka mandeln grovt. Rör smör, socker och pepparkakskryddor poröst med elvisp. Vispa ner äggen.

*Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner i smeten. Vispa sakta tills allt är blandat, inte längre.

*Ta upp degen på mjölad bänk, rulla den till två längder, lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120 grader.

*Låt skorporna svalna lite. Skär dem i långa sneda bitar. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen ca 30 minuter eller tills de är torra.

2007-12-15 @ 09:37:41
URL: http://mjolksyra.blogspot.com/
Maja

Lina: Tack för svaret, då vet jag:)

Sofia: Ja det var lite otippat kanske men gott:)

Mjölksyra: Tusen tack!

2007-12-17 @ 11:18:30
URL: http://matgladje.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0