Capricciosa

25 g jäst
2 ½ dl vatten, fingervarmt
½ msk olivolja
1 krm salt
6 dl vetemjöl

Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfa
½ msk olivoja
2 msk tomatpuré
1 burk hela tomater (400g)
1 hönsbuljongtärning
oregano, salt och peppar

Tillbehör:
skinka och champinjoner
riven ost

Börja med att lösa jästen i vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Jäs i 1 timme.
Gör tomatsåsen under tiden. Skala och hacka lök och vitlök, Hetta upp olja och fräs däri. Häll i tomatpuré och tillsätt tomater, buljontärning, oregano, salt och peppar. Sjud i 15 minuter.

Bred sedan tomatsåsen på den utkavlade pizzadegen och lägg på tillbehören.

image200

På en sidan finns även lite salami samt mindre ost då sambon vill ha det så:)


Kommentarer
natz

hemmagjord pizza är alltid godast :)

2007-12-10 @ 18:40:16
URL: http://vildibaljan.blogspot.com
Maja

Natz: Ja det håller jag verkligen med om:)

2007-12-11 @ 15:21:57
URL: http://matgladje.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0