Baconlindad färslimpa med svampsås
Detta behövs:
Till limpan:
3 skivor formbröd
2 dl mjölk
500 g köttfärs
1 ägg
1 msk riven lök
1 pressad vitlök
salt, peppar
rosmarin
1 pkt bacon
Svampsås:
250g champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
2 dl grädde
½ msk soja
Hasselbackspotatis:
8 potatisar
3 msk smält smör
1 tsk salt
2 msk ströbröd
Smula brödet i en bunke (ej kanterna). Häll över mjölk och låt stå och dra sig. Tillsatt allt utom bacon, Forma till limpa och vira baconen runt om.
Skiva potatisen nästan igenom och pensla med smör och strö över salt och ströbröd. Lägg runt limpan. Låt gå i ugnen i 40 min i 225 grader.
Blanda ingredienserna till såsen och låt småkoka i 5 minuter under omrörning.
Till limpan:
3 skivor formbröd
2 dl mjölk
500 g köttfärs
1 ägg
1 msk riven lök
1 pressad vitlök
salt, peppar
rosmarin
1 pkt bacon
Svampsås:
250g champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
2 dl grädde
½ msk soja
Hasselbackspotatis:
8 potatisar
3 msk smält smör
1 tsk salt
2 msk ströbröd
Smula brödet i en bunke (ej kanterna). Häll över mjölk och låt stå och dra sig. Tillsatt allt utom bacon, Forma till limpa och vira baconen runt om.
Skiva potatisen nästan igenom och pensla med smör och strö över salt och ströbröd. Lägg runt limpan. Låt gå i ugnen i 40 min i 225 grader.
Blanda ingredienserna till såsen och låt småkoka i 5 minuter under omrörning.
Kommentarer
Magdalena
din blogg lär jag garanterat lägga in bland mina länkar såjag inte glömmer bort den. perfekt sida när man har ide torka på mat=)
sofia
mm, mumsigt =) får man komma hem till dig och äta?
carolina
mums vad det såg gott ut med hasselbackspotatis :)
Maja
Magdalena: Så kul att du tycker det!:)
Sofia: När du vill :)
Carolina: Ja det är gott, men det äter man ju inte så ofta..
Trackback