Födelsedagstårtan

Vi fyller år nära varandra. Jag den 10:e aug och Andreas den 12:e. För några veckor sedan hade vi vårt födelsedagsfirande. Då bjöds det på denna tårtan:

Jordgubbstårta

1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl socker

Vanlijkräm (Marsan)

Fyllning:
400g fint skurna jordgubbar
2 msk socker

Gele: 
4 gelatinblad
3/4 dl jordgubbssaft                                                                             
1 1/4 dl vatten
                                                                                                         

Garnering:
jordgubbar
3 dl grädde
50 g mandelspån

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, Vispa ägg och socker och sikta ner mjölblandningen. Häll i formen och grädda i 35 min. Låt kallna. Skär sedan så du får två eller tre delar.
Gör vaniljkräm som du sedan brer på botten och lägg därefter på jordgubbarna. Lägg på locket och bred ut resterande vanlijkrämen på toppen. Garnerna med jordgubbarna. Vispa grädden och täck kanterna. Rosta mandeln i panna och täck sidorna. Spritsa grädde runtom jordgubbarna. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Blanda saft och 1 dl vatten. Värm gelatinbladen med 1/4 dl vatten. Rör sedan ner saften. Låt stå kallt någon minut. Täck sedan jordgubbarna och låt tårtan vila i kylen i ca 1 timme.

206351-81


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0