Nöt- och kolapaj
3 dl vetemjöl
1 msk socker
150 g smör
fyllning:
3 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl mörk sirap
1 tsk vanlijsocker
1 krm salt
100g pecanötter
100g valnötter
Hacka samman mjöl, socker och smöt till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Ta utpajformen och picka i botten. Grädda sedan i 15 minuter.
Blanda grädde, socker, sirap i en kastrull. Låt koka häftigt i ca 15 minuter utan omrörning tills smeten tjocknat
något.
Smaka av med vaniljsocker och salt fördela nötterna i pajskalet.
Häll över kolasåsen. Grädda igen i ca 10 minuter.
Låt pajen bli sval innan den serveras.
1 msk socker
150 g smör
fyllning:
3 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl mörk sirap
1 tsk vanlijsocker
1 krm salt
100g pecanötter
100g valnötter
Hacka samman mjöl, socker och smöt till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Ta utpajformen och picka i botten. Grädda sedan i 15 minuter.
Blanda grädde, socker, sirap i en kastrull. Låt koka häftigt i ca 15 minuter utan omrörning tills smeten tjocknat
något.
Smaka av med vaniljsocker och salt fördela nötterna i pajskalet.
Häll över kolasåsen. Grädda igen i ca 10 minuter.
Låt pajen bli sval innan den serveras.
Kommentarer
Trackback