Festliga hallonrutor

(ca 24st) 

250g smör
2 ½ dl socker
6 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpuver
1 ägg
2 dl hallonsylt

 Arbeta alla ingredienserna utan sylten till en mördeg. Låt den stå i kylen i ca 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla sedan ut degen på ett bakplåtspapper men spara lite deg till dekoration. Efter du har kavlat ut degen så brer du på sylten och dekorerar med kryss. Grädda sedan i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Skär ut rutor medan kakan är varm.
 
206351-33

Det var svårt att göra kryssen jämna och fina, men det syns ju i alla fall att det är hembakat =)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0